Gulbė vazonas

                Nuostabios ir grakščios baltosios gulbės papuoš Jūsų kiemą. Jų nepastebėti tiesiog neįmanoma. Jos tarnaus kaip vazonai gėlėms. Puiku, tiesa?
                Veiksmas:
                 Nuo 5 litrų talpos butelio nupjaukite viršų, t.y. nuo paguldyto. Į jį pripilkite plytelių klijus maišytus su smėliu. Tada iš storos vielos išlankstykite gulbei kaklą. Vieną jos galą įkiškite į butelio kakliuką pro kamštyje  padarytą skylę.
                 Paruoštą gipso masę tepame aplink butelį, tam naudoti galite mentelę ir šepetėlį. Gipsu padenkite maždaug 2 cm storio kraštą. Nepamirškite įrankių karts nuo karto pašlapinti vandeniu, tuomet gipsas lengviau dengsis ir nelips prie įrankių.
                 Gulbės sparnams naudoti tiks 2 vienodo dydžio tinkleliai 15*30. Gale šiek tiek lenkite į vidų, ir būtinai tvirtinkite įstrižai. Palaukite 10-15 min.
                 Tada vieną ranką sušlapinkite vandeniu ir dėkite gipsą, o kitą ranką pridėkite iš vidaus ir prilaikykite. Trūkumus pataisysite vėliau. Tegul džiūsta.
                 Tuo tarpu formuoti reikia kaklą. Vėl šlapiomis rankomis  gipsu apdėkite aplink vielą. Tada apsukite su marle ir švelniai paspauskite. Leiskite 30 min. džiūti. Tada denkite antrą gipso sluoksnį ant marlės, ir tuo pačiu formuokite gulbės galvą.
                  Vėl iš gipso padarome uodegą. Iš gabalėlio tinklelio lenkiame kampą į išorę, ir tvirtiname iš galo. Ją apdengiame gipsu. 
                   Ši gulbė turės džiūti maždaug 2 paras. O tada reikės išvalyti (padailinti) su specialiu audiniu gipsui, ir ištriname su gruntu skirtu prieš dažymą. Dažyti reikia su emalio dažais, dviem sluoksniais. Snapą ir akis nudažome taip pat, padengiame laku. Pabaigoje nepamirškite iš vidaus išimti klijus.
                    Na ir štai, pabaiga. Šaunus darbelis Jums prieš pat akis.
                 











 Idėjos nuotraukos iš čia.

Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nerealios idėjos sodo ar kiemo grožiui :)

Kalėdiniai žibintai