Tapytas butelis "Katinai"

                   Puiki galimybė įvertinti savo meninius sugebėjimus ir paprastą butelį paversti gražia interjero detale. Labai tiks vaikų kambariui ar net panaudoti kaip vazą.
                  Ilgai neerzinus pateikiu reikalingų priemonių sąrašą:
                  Stiklinis butelis, acetonas arba spiritas pašalinti riebalams, kempinė, segtuko skalbiniams, pieštukas, dažų paletė, 9 nr. teptukas, plataus ir plono teptuko, taip pat dar prireiks akrilinių dažų tinkamų stiklui.
                   1. Žingsnis. Su spiritu nuvalyti visą butelį. Geriausia tai daryti prieš pat dažymą siekiant išvengti purvo ir paliktų pirštų atspaudų. 
                   2. Žingsnis. Tada baltais akriliniais dažais ištepkite visą butelį. Tam naudokite kempinėlę, o kad būtų patogiau laikyti sužnybkite ją skalbinių segtuku. Būtinai palaukite kol išdžius ir procedūrą galite kartoti kelis kartus. Tol, kol matysite Jums tinkamą variantą ir butelis bus lygiai padengtas baltais dažais.
                   3. Žingsnis. Jeigu neturite stiprių meninių sugebėjimų, pasinaudokite schema, kuri yra pateikta nuotraukoje, ją nusipieškite ant popieriaus, o tada gražiai perpieškite ant butelio. Piešinukai nebūtinai turi būti lygūs, labai gražiai atrodys, jeigu taikysite nevienodą aukštį ir plotį. Piešinys bus kiek labiau meniškas ir dinamiškas.
                  4. Žingsnis. Ant paletės išspauskite kelias dažų spalvas ir pasiruoškite platų (t.y. plokščią) teptuką. Juo galite vienu metu tepti kelias spalvas. Tai yra ypač patogu kai spalvos greta viena kitos. Galiausiai liko tik katinukų akys, ūsai  ir kontūrai. Naudokite ploną teptuką ir juodos spalvos dažus.





 Idėjos nuotraukos iš čia.


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nerealios idėjos sodo ar kiemo grožiui :)

Kalėdiniai žibintai