Namų židinys ♥

       Kad tikra žiema ir sniegas neprailgtų, rekomenduoju pasidaryti šį tą šilto. Be abejo darbelio nemažai. Ir turbūt ne daug kas ryšis šiam procesui. Tačiau pati idėja man patiko, todėl ir dalinuosi ją su Jumis :)
       Noriu iš anksto atsiprašyti, nes šioje srityje nesu specialistė. Tekste gali pasitaikyti nesklandumų aprašant visą darbo eigą, tikrai nenusimanau šioje vietoje, tačiau tikiu, jog vyrai (mūsų auksarankiai) tikrai susigaudys kas, kaip ir su kuom :)
       Pirmiausia reikia pasidaryti židinio rėmus. Šioje vietoje manau, kad naudoti galima  ir nebereikalingą spintutę. Tačiau nuotraukose aiškiai matosi, jog panaudotos gipso kartono plokštės. Šonuose ir apačioje  klijuojamas kartonas. Tada reikia visai parai palikti, kad išdžiūtų klijai.
       Tada visą išorę apklijuoti laikraščiais. Jeigu planuojate viduje laikyti laidinę lempą ar girliandą, tuomet nepamirškite pasirūpinti laido prakišimu, pasidarykite skylę iš anksto. Reikia glaistyti tinku. Židinio viršui ir apačiai galima naudoti gipso kartono plokštę, tačiau ją taip pat reikia apklijuoti laikraščiu, bei leisti gerai išdžiūti. Tada vėl viską tinkuoti, pašveisti. Kampams naudoti galima putų polistirolio apdailos profilius. Gražiai pagal poreikį viską suklijuojame ir palaukiame kol išdžius. Kruopščiai nušveisti visus paviršiaus nelygumus. Vėlgi reikia leisti išdžiūti ir tada  nugruntuoti. Židiniui išdžiuvus tada nudažyti.  






 Idėjos nuotraukos iš čia.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nerealios idėjos sodo ar kiemo grožiui :)

Kalėdiniai žibintai