2014 m. sausio 16 d., ketvirtadienis

Pikantiški žuvies kotletukai

                     Nuostabaus skonio. Namai taip pat labai skaniai kvepėjo. Pagal šį receptą gaminsiu tikrai dar ne kartą. Labai švelnaus ir pikantiško skonio šiems kotletukams suteikia grietinė bei sūris.
                     Produktai: 
                     - 1 kg žuvies filė (jūros lydekos arba rudagalvių menkių filė) kas labiau jums patinka;
                     - 300 g sūrio (tarkuoto);
                     - 2 kiaušinių tryniai;
                     - pusė puodelio grietinės;
                     - pusė puodelio džiūvėsėlių;
                     -  žalumynai ( petražolės,  krapai );
                     - 1 vidutinio dydžio svogūnas (aš įmaliau);
                     - 1,5 cm imbiero šaknies (nedėjau);
                     - prieskoniai žuviai;
                     - druska;
                     - pipirai.
                    Gamybos eiga:
                    Žuvį, imbierą, svogūną sumalkite. Įtarkuokite sūrio. Pridėkite kiaušinių trynius, grietinę, džiūvėsėlius, prieskonius, žalumynus. Gerai sumaišykite, išmuškite, kad kotletai būtų purūs. Formuotus apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite iš abiejų pusių iki kol įgaus auksinės spalvos.
                     Gero apetito!
Recepto nuotrauka iš čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą