Keptos širdys ♥♥♥♥♥

      Taigi taigi, štai Jums ir dar vienas užsiėmimas meilės dienos belaukiant :)))) Kai vaikučiams labai "niežti" pirščiukus, pasikvieskite juos į pagalbą, bus tikra atrakcija...
      Susikarpykite siūlus. Tikrai nesvarbu kokio ilgio, tiesiog kad būtų patogu juos merkti į klijus. O klijams naudosime krakmolą. Recepte rašoma, kad reikia: 1/4 puodelio kukurūzų krakmolo ir 1/2 puodelio vandens,
blizgučių. Taip pat reikia iš popieriaus pasidaryti širdeles, geriau įvairių dydžių. Ir dar reikės juostelių širdelėms pakabinti.
      Nagi, pradedame:
     1. Gaminame klijus. Sumaišykite kukurūzų krakmolą ir vandenį nedideliame puode. Maišykite, kol pasidarys vientisa masė. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, pastoviai maišydami, kol sutirštės. Nedelsiant nuimkite nuo karščio. Įmaišykite 1 ar 2 šaukštus blizgučių. Leiskite jam atvėsti iki kol bus galima liesti.
     2. Širdelės formeles išsidėliojame ant sviestinio popieriaus.
     3. Tuomet dėkite siūlus ant pravėsusių klijų ir juos maišykite kad priliptų klijai. Gražiai siūlus dėkite į formas, paspausdami. Kai formos jau užpildytos siūlais, jas pašalinkite. Jei norite galite pabarstyti šiek tiek daugiau blizgučių.
    4. Kepimo popierių su širdelėmis dėkite į skardelę. Ir šaukite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 150 laipsnių temp. 2-3 val. Arba tol, kol širdys sukietės. Kai išimsite iš orkaitės, pašalinkite popierių ir širdelėms leiskite atvėsti. Tada pritvirtinkite gražias juosteles, ir puoškite namus ar gražią šakelę.







Idėjos nuotraukos iš čia.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nerealios idėjos sodo ar kiemo grožiui :)

Kalėdiniai žibintai