Puošnus kaspinas

            Pagaliau, kai sulaukėme geresnių orų, galime nusiimti visus galvos apdangalus. Todėl šiai dienai turiu neblogą kaspino variantą, kuris papuoš mergyčių galveles. 
            Reikės: atlasinės juostelės (platesnės ir siauresnės), siūlų, karštų klijų, adatos, siauros puošnios juostelės, segtuko, tokios pat spalvos kaip juostelė audinio gabalėlio, blizgaus papuošimo viduriui.
            Iš platesnės atlasinės juostelės iškirpkite 6 vienodo ilgio gabalėlius. Perlenkite pusiau ir adatos bei siūlo pagalba sudygsniuokite sujungiant visus "lapelius" ant to paties siūlo. Sutraukus visus "lapelius" gausime apvalų žiedą. Ant viršaus karštais klijais priklijuokite siaurą puošnią juostelę. Tada iš siauresnės atlasinės juostelės vėl padarykite tą patį, ką darėte su platesne, ir ją pritvirtinkite. Pabaigai panaudokite vėl šiek tiek puošnios juostelės ir į kaspino vidurį įklijuokite gražią dekoratyvinę detalę. Kaspino galui iš audinio iškirpkite apvalią detalę, ją klijuokite prie pagrindo iš kitos pusės, o tada klijuokite ir segtuką.
            Juosteles galite rinktis įvairių spalvų, tada kaspinas atrodys labiau žaismingas, spalvingas.




Idėjos nuotraukos iš čia.


Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nerealios idėjos sodo ar kiemo grožiui :)

Kalėdiniai žibintai