Žuvis "Siurprizas"
Puikus patiekalas, kuris tiks bet kokiai progai ar tiesiog skaniems pietums. Šio recepto unikalumas slypi tame, jog tai skani jūros lydeka pagardinta pikantišku įdaru. Pamėginkite ir Jus, tikiu kad nepasigailėsite :)
Reikės:
Jūros lydekos filė 2 vienodi gabaliukai, iš viso maždaug 600 gr. Žinoma galima daryti mažesnėmis porcijomis.
Marinatui:
250 ml. vandens,
2 šaukštai acto,
100 ml. augalinio aliejaus,
druskos ir pipirų,
Marinuojame žuvytę šiame marinate apie 20-30 minučių.
Kol žuvis marinuojasi, pasiruoškite įdarą.
150 gr. olandiško sūrio,
2 kietai virti kiaušiniai,
2 svogūnai,
petražolių,
Sumaišykite smulkiai pjaustytus ir aliejuje ar svieste pakepintus svogūnus su smulkintu virtu kiaušiniu ir kapotom petražolėm. Paruoškite foliją, ją ištepkite sviestu ar aliejumi ir uždėkite vieną filė, ją pabarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus uždėkite svogūnus su kiaušiniu ir vėl pabarstykite sūriu. Užklokite antrą žuvies filė. Viršų dar galima ištepti majonezu, tačiau tai nėra būtina.
Foliją užlankstykite padėkite ant kepimo skardos ir kepkite esant 250 laipsnių temperatūrai 20 minučių orkaitėje.
Ši žuvis gali būti valgoma ir karšta ir šalta. Skanaus ir gero apetito.....
Recepto nuotraukos iš čia.
Komentarai
Rašyti komentarą