Paršelis augalams iš plastikinio butelio

               Na ir pavergė mano širdį šie mažieji sutvėrimai :) Argi jie ne nuostabūs? Patiko, tiesa? Vėlgi, daroma iš antrinių žaliavų, tai išties puikus būdas panaudoti jas gražiai aplinkai.
               Tereikia: 5 ltr. talpos plastikinio butelio ir kojytėms 4 vnt. 0,5 ltr. talpos buteliukų kakliukų (žinoma galima daryti ir be kojyčių), balta emalė plastikui, dažai, didelių ir mažų žirklių, kanceliarinis ir virtuvinis peiliukai, markeris, teptukas, liniuotė, lipnių vinilo juostų (arba spalvotas popierius).
               Gamyba: Pirmiausia tik Jūs patys galite nuspręsti kokią kiaulytę norite matyti. O nuotraukose pateikiu kelis pavyzdžius: tarkim kojytes galite daryti iš mažų butelių kakliukų, arba visai be jų. Ausytėms galite naudoti taip pat jau didesnės talpos butelio kakliuką perpjovus pusiau, arba iš kito butelio centro iškirpus lenktas dalis, kurias naudosite kaip ausis, jos bus gražiai lenktos.
              Žemiau pateikiami trafaretai skirti akims, ausims, uodegai.  Taip pat markerio pagalba pažymėkite kur darysite įpjovas ausims, kur klijuosite akis, uodegą. O pakaitinus peilį lengvai butelį galėsite įpjauti reikiamose vietose.
              Nudažykite kiaulę dviem sluoksniais. Leiskite po kiekvieno sluoksnio išdžiūti, o tada klijuokite akis.
              Šią gražuolę galite naudoti kaip vazoną augalams namuose arba sode.











Idėjos nuotraukos iš čia.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nerealios idėjos sodo ar kiemo grožiui :)

Kalėdiniai žibintai