Naminė karamelė
500 ml talpos stiklainiui
200 g cukraus
150 g sviesto
125 ml plaktos grietinėlės (22-35%)
Į puodą storu dugnu dėti cukrų ir maišant kaitinti kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą. Pamažu dėti sviesto gabaliukus,maišant.Tuomet nuimti nuo viryklės ir po truputį pilti grietinėlę, atsargiai maišyti. Sukti,kol bus vienalytė mąsė. Supilti ir atšaldyti.
Receptas ir nuotrauka iš čia
200 g cukraus
150 g sviesto
125 ml plaktos grietinėlės (22-35%)
Į puodą storu dugnu dėti cukrų ir maišant kaitinti kol ištirps ir įgaus gintarinę spalvą. Pamažu dėti sviesto gabaliukus,maišant.Tuomet nuimti nuo viryklės ir po truputį pilti grietinėlę, atsargiai maišyti. Sukti,kol bus vienalytė mąsė. Supilti ir atšaldyti.
Receptas ir nuotrauka iš čia
Komentarai
Rašyti komentarą