2013 m. gegužės 29 d., trečiadienis

Vištienos kukuliai sūrio ir grietinėlės padaže

                 Dalinuosi idėja pietums :) Labai pikantiško ir švelnaus skonio. 
                 Produktai:
                 -500 gr. vištienos (krūtinėlė)
                 -1 svogūnas
                 -1 kiaušinis
                 -3 skiltelės česnako
                 -200 ml. grietinėlės
                 -150 gr. sūrio (olandiškas)

                Gamybos procesas:
                Šiame recepte siūloma vištienos filė lengvai pamušti ir tada smulkiai supjaustyti. Taip pat smulkiai supjaustykite ir svogūną, dėkite į tą patį indą kuriame maišysite mėsą. Įmuškite kiaušinį, pabarstykite druskos, pipirų pagal skonį. Viską gerai sumaišykite. Pasiruoškite kepimo indą, jį ištepkite sviestu. Tuo tarpu iš gautos masės formuokite nedidelius kukulius, galite apvolioti dar miltuose ir tada gražiai sudėkite į kepimo indą.            
              Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje 10-15 minučių. 
              Sekantis etapas, tai užpilo gamyba. Su smulkia tarka sutarkuokite sūrį, įspauskite į jį česnaką, supilkite grietinėlę, išmaišykite viską. Išimkite iš orkaitės kukulius ir juos užpilkite paruoštu padažu. Ir pratęskite kepimą dar 15-20 min. Sūris gražiai išsilydis, Jūsų patiekalas gardžiai pakvips, o tai ženklas, kad galite jau pietauti. Garnyrui puikiai tiks troškintos daržovės, ar salotos. GERO APETITO.....






 Recepto ir nuotraukų šaltinis čia.

2 komentarai: