2013 m. rugpjūčio 16 d., penktadienis

Lengvas varškės ir pieno desertas


        Gaivus ir lengvas vasaros desertas. Tikrai skanus, švelnaus pieniško skonio.
        Reikės:
        Pieno - 500 ml
        Cukraus - 2 valg. šaukštai
        Kakavos - 2 valg. šaukštai
        Želatinos - 100 gramų
        Kiaušinių - 2 vnt.
        Vaisių sulčių - 1 puodelis
        Varškės - 250 g.
        Bananų (vaisiai gali būti jūsų mėgstami) - 1 vnt.

        Paruošimo būdas:
        Pirmiausiai pasiruoškite želatiną. Užpilkite ant jos du puodelius šalto virinto vandens. Pieną supilkite į puodą, įberkite 2 valg. šaukštus cukraus. Tada reikia pridėti 2 šaukštus kakavos miltelių. Virkite ant labai mažos ugnies, kai tik užvirs išjunkite viryklę, leiskite atvėsti.
        Į atskirą dubenėlį įmuškite kiaušinius ir sutrinkite su cukrumi (jo dėkite pagal savo skonį). Į kiaušinių masę sudėkite varškę. Pridėkite mažiau nei pusę paruoštos želatinos, prieš tai ją pašildę vandens vonelėje. Viską sumaišykite.
       Atpilkite dar nedidelę dalį želatinos (jos reikės 3 sluoksniui), o likusią pilkite į pieną, viską sumaišykite. Masę pilame į formą, tada paliekame šaldytuve, kol sustings. Ant viršaus dedame varškės masę. Vėl į šaldytuvą. Na ir lieka paskutinis sluoksnis. Sudėkite pjaustytus bananus, ant viršaus supilkite sultys sumaišytas su želatina. Dėkite šaltai, laukite kol sustings.
        P.s. želatinos kiekis recepte gali skirtis, aš jos dedu iš akies.

Recepto ir nuotraukos šaltinis čia.

1 komentaras:

  1. O čia nėra klaidos, kad dėti net 100 gramų želatinos? Šeip noriu pasitikslint, nes 100g. atrodo daug

    AtsakytiPanaikinti