2013 m. rugsėjo 19 d., ketvirtadienis

Sultingi Kijevo kotletai su kitokiu įdaru :)

                     Ar mėgstate Kijevo kotletus? Tikiu, kad labai :) Tad šiandien turiu visai gerą receptą (jau bandžiau). Principas toks pat kokį jau senai naudojate. Nors aš dažniausiai maldavau vištienos filė, kiti deda ir vištieną ir kiaulieną, treti tik natūralią filė vartoja (t.y. nemaltą). Žodžiu esmė kotleto įdare. Šį kartą įdaras ne sviestas, o kas? Sužinosite recepto aprašyme ☻
                    Reikalingi produktai:
                    2 vištų filė;
                    100 gr. lydyto sūrelio (gali būti su ar be priedų);
                    Žiupsnelis krapų, druskos ir pipirų.

                    Paniravimui reikia:
                    Miltų ir džiūvėsėlių.
                    1 kiaušinio;
                    50 ml. pieno.

                    Gamybos procesas:
                    Vištienos filė supjaustyti porcijomis. Kiekvieną porciją pamušti, geriau per polietileninę plėvelę (tuomet nesitaškys sultys ir mėsa bus sultinga). Tai darykite itin atsargiai, kad mėsa neplyštų. Pabarstykite prieskoniais (pipirai ir druska).
                     Lydytą sūrelį sumaišykite su kapotais krapais. Ir dėkite per vidurį ant kiekvienos filė porcijos. Jei sūris limpa prie šaukšto, patariu šaukštą sudrėkinti :)
                     Formuokite kotletus. Ir kiekvieną paniruokite tokia eiga: į miltus, į kiaušinio ir pieno plakinį, į džiūvėsių trupinius,  vėl į kiaušinio ir pieno plakinį, ir galiausiai vėl į džiūvėsių trupinius.
                     Kepkite gruzdintuvėje apie 8-10 min. Arba puode su įkaitintu aliejumi apie 20 min. Kol kepsniai gražiai paruduos.
                     Jūsų pietūs bus labai skanūs: traškia plutele, sultingi ir kvapnūs..... ☺☺☺

Recepto ir nuotraukos šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą