Sagė iš veltinio

              Jau ne už kalnų mūsų išsiilgtas pavasaris. Greitai ateis ta diena, kai su palengvėjimu nusimesime sunkius paltus, kailinius. O iš spintos trauksime plonesnius, gražesnius, naujesnius rūbelius ir žinoma - aksesuarus. Todėl ta proga, siūlau pasigaminti gražią gėlę iš veltinio. Ją naudoti galima pagal Jūsų poreikį, manau kad sagė išeitų tikrai graži.
             Reikia turėti: Veltinio lakštų, karštų klijų, žirklių, nedidelį gabalėlį kartono, papuošimo žiedo viduriui, ir jeigu darysite sagę tai reiks ir užsegimo.
             Kaip tai daroma? Džiaugiuosi, kad yra labai kokybiškų nuotraukų, kuriose viskas puikiai pavaizduota. Tačiau galiu ir pakomentuoti :) Pirmiausia iš veltinio išsikerpame žiedo lapelius: 16 vnt. didelių, 10 vnt. mažesnių, ir 7 vnt. mažų lapelių. Iš kartono iškerpame apskritimą, jį apklijuokite veltinio gabalėliu (kaip pavaizduota 3 pav.). Imame didžiausius gėlės lapelius, jo kraštelius gražiai sulenkiame ir patepus karštų klijų, prispauskite pagaliuku. Lapelius klijuokite prie kartoninio pagrindo, kuris jau apklijuotas veltiniu. Pirma eilutė didelių lapelių, antra - mažesnių, o trečia - mažų. Taip suklijavus visus lapelius į žiedo vidurį galite įdėti ir priklijuoti kokį nereikalingą auskarą, gražią sagą, ar karoliukus. Ir viskas. Beliko priklijuoti užsegimą. Ir Jūsų sagė jau paruošta segėti. 





Idėjos nuotraukos iš čia.









Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nerealios idėjos sodo ar kiemo grožiui :)

Kalėdiniai žibintai