2012 m. lapkričio 20 d., antradienis

Pyragėliai (Čiupa Čiups) :)))))

Mažieji jums padėkos. Maniškiams tikrai patiko toks variantas, ypač pagaliukas :)))
Sudėtis:
Tešlai:
350 g miltų
¼ šaukštelio druskos
5 v.š. cukraus
230 g nesūdyto sviesto
60-120 ml. šalto vandens

Įdarui:
120 ml. uogienės
2 vnt. nedidelių obuolių
1 arbatinis šaukštelis pieno
 cukraus pudros

Įkaitinti orkaitę iki 175 laipsnių. Miltus, druską ir cukrų, dėti į dubenėlį, pamaišyti. Įdėti sviestą ir maišykite, kol mišinys atrodys kaip malti džiūvėsėliai.
¼ puodelio vandens lėtai pilti. Jei reikia, įpilkite daugiau vandens. Tešlą reikia uždengti plėvele ir padėti į šaldytuvą maždaug 20 minučių.
Tuomet tešlą reikia apibarstyti miltais ir iškočioti maždaug (3-5 mm.) storio blyną.
Uždenkite skardą popieriumi  kepimui. Tešlos apskritimus dėkite ant kepimo skardos ir smeikite medinį iešmelį. Ant viršaus dėkite uogienę ir smulkiai pjaustytus obuolius kurie buvo sumaišyti su cukraus pudra ir šlakeliu pieno. "Užklokite" antru apskritimu. Pyragėlio viršų prieš kepimą įpjaukite su peiliu, kad išeitų garai.
 Kepkite karštoje orkaitėje įkaitintoje iki 175 laipsnių ir daugiau, 20-25 minučių (iki auksinės rudos spalvos).











 Idėjos nuotraukos ir receptas iš čia






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą