2012 m. lapkričio 12 d., pirmadienis

Vištiena Piri - Piri

Tobulas patiekalas savaitgalio pietums.:)

Reikalingi produktai:
Vištienos krūtinėlė - 4 vnt.
Saldžiųjų paprikų - 1 vnt.
Čili pipiras - 4 vnt. (dėjau 1 vnt.)
Citrina - 1 vnt.
Česnakai - 1 skiltelė
Alyvuogių aliejus - 1 valgomasis šaukštas. 
Druska - 1/2 šaukštelio.

Gamyba:
Nuplaukite papriką ir pipirą, išimkite sėklas. Supjaustykite, užpilkite alyvuogių aliejumi, apšlakstykite pusės citrinos sultimis ir ant mažos ugnies pakepinkite iki 8-10 minučių. Nukelkite nuo ugnies, įdėkite česnako ir druskos. Blenderio pagalba sutrinkite iki kol gausis piurė. Tada vištos krūtinėlėje padarykite 3 gilius įpjovimus. Vištieną dėkite į kepimui skirtą indą. Paprikų padažą pilkite į išpjautas "kišenes". Ant viršaus apšlakstykite dar alyvuogių aliejumi. Kepti orkaitėje apie 30 min. 200 laipsnių temp. Vištiena Piri Piri jau paruošta. Skanaus!!!! 






Idėjos nuotraukos ir receptas iš čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą