2012 m. lapkričio 28 d., trečiadienis

Tortas be kepimo

    Vykęs savaitgalio bandymas. :) Labai skanus ir aišku kaloringas (bet aš sau kartais tai leidžiu:)))).
 


 Sudedamosios dalys pagrindui (formai 24cm skersmens su nuimamais šonais):

250 g sausainių (paprastų pvz. "Gaidelis")
200 g tamsaus šokolado
100 g sviesto
1/2 puodelio kondensuoto pieno (recepte nurodyta buvo rududu, bet aš dėjau kondensuotą pieną)
1/2 puodelio grietinėlės 38%

Putėsiai su kondensuotu pienu:
2 pakuotės grietinėlės 38% (500 ml)
1 pakuotė vanilės pudingo (80 g)
2 šaukštai kondensuoto pieno

Glazūra:
150 g tamsaus šokolado
150 ml grietinėlės 38%
50g sviesto


Paruošimo būdas:

1. Į puodą kartu sudėti, šokoladą, sviestą, sutirštintą pieną ir grietinėlę. Puodą statyti ant ugnies nuolat maišyti, kad susidarytų vientisa masė.
2. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
3. Sausainius sulaužome, tik nelabai smulkiai ir sumaišome su šokoladine mase.
4. Viską supilame į torto formą, kuri turi būti išklota maišeliu.
5. Paruošiame putėsius: išplakite grietinėlę su  pudingo milteliais, o į pabaigą supilkite kondensuotą pieną.
6. Paskirstome putėsius ant sausainių masės, ir įdedame į šaldytuvą 1 valandai.

Pasiruošiame glazūrą:
7. Grietinėlę, šokoladą ir sviestą reikia išlydyti iki vientisos masės. Leiskite šiek tiek atvėsti ir užpilkite ant putėsių viršaus.
8. Įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų glazūra.
SKANAUS!!!!


























Recepto šaltinis ir nuotraukos iš čia

7 komentarai:

  1. Bandysiu gamint,tik neaišku su tuo pudingu-juk įprastai jis verdamas,o kai šitaip paprasčiausiai išmaišomas šaltai kaip tas krakmolas sutirštins grietinėlę?(ar čia kitokie pudingo milteliai?)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tiesą pasakius buvau nustebusi ir aš. Tačiau pyliau pudingo miltelius taip, kaip aprašyta recepte. Grietinėlės standumui jis nieko blogo nepadaro. Minusas tas, kad kažkiek tų miltelių jaučiasi. Manau galima paeksperimentuoti ir jo visai nedėti. Sekantį kartą aš taip ir padarysiu :)

      Panaikinti
    2. mergaites, o man persasi mintis, kad neblogai butu vietoj pudingo milteli deti istirpintos zelatinos, rezultatas garantuotas- bus panasu i pauksciu piena

      Panaikinti
  2. Na bet nuotraukoje plakti grietinėlė tikrai dedama ne į miltelius, bet į jau paruoštą pudingą :/ ?

    AtsakytiPanaikinti
  3. O nuotraukoje galbūt acetate plėvelė?:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. sio torto pagrindas tai vadinamo "tinginio"receptas ,su putesiais ir sokolado glazura dar nedariau, reiks isbandyti.Siaip i sausiainiu pagrinda as dar dedu ismirkytu razinu ir dziovintu slyvu,labai skanu.Manau ,siam tortui irgi tiktu.Na,cia mano tik fantazija,galima paeksperimentuot.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveikos merginos. Receptuka isbandziau. Kartosiu tortuka tik ne su grietinele ir pudingo milteliais. Gal but paruosta pudinga maisyt su plakta grietinele, galbut grietinele su zelatina. Gal vien pudinga paruosta. Bet grietinele isplakta su pudingo milteliais visiska nesekme. Tie milteliai jauciasi. Tortukas nors ir naminis, bet skonis sintetinis. Tokiam pavidale visiskai nevalgomas. Zinoma pati kalta kad is kart neparagavus dariau sveciam. Bet taip niekas iki galo atpjauto gabaliuko ir nesuvalge.

    AtsakytiPanaikinti