2013 m. birželio 29 d., šeštadienis

Šokoladinis pyragas su varškės kamuoliukais




                      Štai mano vakarykštis kepinys. Kai turiu krūvą pagalbininkų tai iškepė labai greitai :) Taip greitai ir išnyko :) Mano pastebėjimas tik toks, kad galėtų būti kiek šlapesnis. Bet su arbatos puodeliu labai derėjo.....
                     Ingredientai varškės kamuoliukams:
                     - Varškė - 250 g.
                     - Kiaušinių tryniai - 2 vnt.
                     - Cukrus - 50 g.
                     - Kokoso drožlės - 50 g. (galima ir daugiau)
                     - Krakmolas (bulvių) - 3 šaukštai (be kaupo)

                     Tešlai:
                     - Kiaušiniai - 4 vnt.
                     - Cukrus - 30 g. (dar + 30 g. baltymams) 
                     - Šokoladas (juodas be priedų) - 50 g.
                     - Miltai - 2 šaukštai
                     - Krakmolas (bulvių) - 2 šaukštai
                     - Kakavos - 3 šaukštai
                     - Druska - žiupsnelis
                     - Vanilinis cukrus - 2 maišeliai
                     - Kepimo milteliai - žiupsnelis (dėjau arb. šaukštelį)

                    Paruošimas:
                    Pirmiausia reikės pasiruošti varškės kamuoliukus. Taigi, sumaišome: varškę, cukrų, krakmolą, kokoso drožles ir kiaušinių trynius. Suformuojame vienodo dydžio kamuoliukus. Juos dedame į formą, kuri yra išklota kepimo popieriumi.
                    Tada atskirkite kiaušinio baltymus nuo trynių. Trynius suplakite su cukrumi ir vanile. Įdėkite tirpintą šokoladą. Išsijokite miltus ir juos sumaišykite su krakmolu, kakava, druska ir kepimo milteliais. Viską sumaišykite su trynių mase. 
                   Iki standžių putų suplakite kiaušinio baltymus su cukrumi. Atsargiai maišant pilkite ant rudos masės. Labai kruopščiai išmaišykite. Gautą tešlą pilkite ant varškės kamuoliukų. 
                   Kepkite 180 laipsnių temp. 30-40 min. SKANAUS........
                     














Recepto šaltinis čia.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą