2013 m. birželio 17 d., pirmadienis

Tortas "Napoleonas" (pusė valandos)

             Kremas:
             Kiaušiniai - 3 vienetai,
             Sviestas - 200 g,
             Pienas - 250 ml,
             Miltai - 2 arbat. šaukšteliai,
             Cukraus - 100 g,
             Virtas kondensuotas pienas - 300 ml.
             Tešla:
             Sluoksniuota be mielių tešla 1 pakelis 0,5 kg.

             Paruoškite tešlą:
             Sluoksniuotą tešlą sudėkite ant stalo apibarstyto miltais.
             Jeigu tešla sušalus, laukite, kol suminkštės.
             Supjaustykite tešlą į kvadratus, ~ 3 cm. pločio ir ilgio.
             Ant kepimo skardos klokite kepimo popierių ir paskleiskite tešlos kvadratus taip, kad jie nesiliestų vienas su kitu. Kepkite, kol šviesiai paruduos ~ 200 - 220 laips. temp.
             Išimkite iš orkaitės, leiskite truputį pravėsti.
             Šiek tiek keptos tešlos atidėkite tolesniam torto dekoravimui.
             O visą likusią keptą tešlą sudėkite į  dubenį, galite lengvai kvadratėlius palaužyti.

            Kremo gamyba:
            Į indą sudėkite: kiaušinius, virtą kondensuotą pieną, cukrų ir miltus. Supilkite pieną. Suplakite viską iki vientisos masės. Supilkite į puodą ir statykite ant vidutinės ugnies. Pastoviai maišant, virkite kol masė sutirštės. Kremo konsistencija turi tapti panaši į manų kruopų košės masę. Į karštą kremą sudėkite sviestą, išmaišykite. Dar karštą kremą supilkite ant keptos tešlos, atsargiai pamaišykite. Indą kuriame laikysite tortą išklokite kepimo popieriumi arba folija ir sukrėskite tešlą su kremu. Paspauskite tik švelniai, ir dėkite į šaldytuvą. Kai išimsite jį iš formos pabarstykite paliktais trupiniais. Tortas jau paruoštas liko tik skanauti.......




















Recepto ir nuotraukų šaltinis čia.

1 komentaras: