Tortas "Sudaužyti stiklai"
Na jis nuostabus. Taip, šis pyragas ar tortas (kaip pavadinsi, tai nepagadinsi). Be galo gaivus, vėsinantis, burnoje tirpstantis. Tikrai rekomenduoju.....
Reikalingi produktai:
Pakuotės pirktinio biskvito (tikrai tiks ir paprasti sausainiai);
3 pak. skirtingų skonių ir spalvų želė;
500 g. grietinės;
1 puodelis cukraus;
20 g. želatinos;
Vanilinas;
Rekomenduojama 1 šaukštas brendžio arba romo.
Eiga:
1. Iš anksto sustingdykite želė.
2. Kremo ruošimui reikia išbrinkyti želatiną. 10 šaukštų šalto vandens 20 g želatinos 30 minučių palaikyti, tada ant mažos ugnies arba vandens vonioje maišyti, kad ištirptų želatina, leiskite šiek tiek atvėsti.
3. Į indą sudėkite 500 g grietinės, 1 puodelį cukraus, ir vanilės. Dar patartina pridėti 1-2 šaukštus brendžio arba romo. Viską išmaišykite arba išplakite.
4. Taip pat nepamirškite plona srovele supilti želatiną.
5. Pasiruoškite indą kuriame laikysite tortą. Jo dugną išklokite maistine plėvele.
6. Sulaužykite biskvito 2 lakštus. Želė supjaustykite.
7. Į indą reikės dėti sluoksniais. Pirma sudėkite biskvitą su želė, tada užpilkite grietinės, ir taip kartojate, kol viską baigsite. Paskutinį sluoksnį paspauskite.
8. Neškite į šaldytuvą 3-4 val. Išverskite į plokščią lėkštę. Turėtų lengvai viskas išsiimti, o plėvelė gražiai nusiimti. Puoškite kaip tik širdis geidžia :) SKANAUS ........
Recepto ir nuotraukų šaltinis.
Super tortas ! :)) Gaminau tiek su biskvitu ,tiek su 3 pakeliais sausainių ir viskas puikai skaniai gavosi :) Gaivus,skanus,neper saldus tortukas,šeimyna suvalgė nė nemirktėlėjus :)
AtsakytiPanaikintiAr galite placiau papasakoti apie elgesi su zelatina, prasau?? Ka jai reikia padaryt, kad maisant su vesesne grietine, neimtu sutraukinet?
AtsakytiPanaikintiTai želatiną atvėsinkite, nepilkite karštos.
Panaikinti