2013 m. vasario 22 d., penktadienis

Marcipanas

          Žinoma marcipaninės masės galima įsigyti ir parduotuvėse, tačiau galime pasidaryti ir patys.  Ji naudojama konditerijos gaminiams. Šia mase galite puošti tortus, pyragaičius ir t.t. Aš be galo mėgstu jį valgyti ir vieną.
          Štai receptukas:
          225 g maltų migdolų,
          225 g cukraus pudros,
          šaukštelis citrinų sulčių,
          maistinių dažų.
          Gamybos eiga:
          Reikia persijoti cukraus pudrą ir migdolus, tada sumaišyti. Viduryje padarykite duobutę, supilkite citrinų sultis. Labai gerai išminkome, gausime minkštą tešlą. Iš tešlos padarykite rutulį ir apsukite maistine plėvele.
         Marcipanų masę galite dažyti maistiniais dažais arba kakavos milteliais. Atminkite, marcipanas greitai džiūsta, todėl jos ruoškite tiek, kiek reikės sunaudoti tam kartui. Jeigu tešla gavosi per kieta, galite pridėti šiek tiek kiaušinio baltymo.
          Recepto šaltinis iš žurnalo "Darbštuolė" 2008 specialus numeris.

2 komentarai:

  1. o migdolai turi būti be odelių?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Taip, geriau be odelių. Riešutus galima pakepinti sausai ant keptuvės, ir turėtų odelės atšokti. Tik žinoma turėkite kantrybės jas išrankioti. :)

      Panaikinti