◄ Pasipūtęs gaidys (margučių laikiklis)

                       Norite Velykinius margučius sudėti į neįprastą pintinėlę ar vazelę? Tuomet Jums galiu pasiūlyti šį nuostabų gaidį, kuris atstos paprastus ir jau pabodusius indus, krepšelius. Tai iššūkis Jūsų sugebėjimams, o taip pat ir nepakartojama stalo puošmena. Tikriausiai paklausite iš ko jis padarytas? O aš neslėpsiu ir atsakysiu:  "Jam naudojama kiaušinių dėžutė" :) Neįtikėtina, tiesa?
                     Šiam gaideliui reikės šių priemonių: 
                     * Kartoninė kiaušinių dėžė (gali prireikti 2 ar net daugiau);
                     * Kartonas;
                     * Klijai;
                     * Žirklės;
                     * Popieriniai dažai (guašas, akvarelė);
                     * Balionas;
                     * Laikraštis;
                     * Teptukas;
                     Procesas:
                    Labai svarbu yra tai, kad kiaušinių dėžės vidus būtų panašus į pavaizduotą nuotraukoje, t.y. "iškišimai" turi būti ne buki, o smailūs. Tuomet tuos "iškišimus" gražiai išsikirpkite, turi būti panašu į gėlę. Iš tos pačios dėžės arba iš paprasto kartono, iškirpkite gaidžiui snapą, jį sulenkite ir suklijuokite, kad būtų smailus. Jų reikės dviejų, vienas ilgesnis, kitas trumpesnis. 
                    Šio įrašo nenoriu apkrauti nuotraukomis, nors žinoma jos daug ir pasako, todėl keliu Jums tiesioginę nuorodą, kur rasite daugiau paveiksliukų. Iš kartono taip pat galite iškirpti skiauterę. Gaidžio kaklui jau galite jungti ir klijuoti iškarpytus dėžės viduriukus. Sparnui reiks vėl iš kartono išsikirpti pagrindą ir ant jo suklijuoti gaidžio "plunksnas" (žr. nuotraukas). Sekantis žingsnis, tai gaidžio uodega, ją iškirpti galite nuo dėžės dangčio, kadangi jis yra lygus. Toliau gaminame pagrindą. Jam padaryti, reikia išpūstą balioną apklijuoti klijuose sušlapintu laikraščiu. Palaukti kol išdžius. Balioną išleisti, o kas liko (t.y. sudžiuvusį laikraštį) gražiai išilgai perkirpti, kad gautumėte dubens formos. Visas gaidžio kūno dalis surenkate kaip parodyta, jas suklijuojate. Tada paskutinis akcentas, tai dažymas. Dažykite kaip norite, galite ir blizgučių pabarstyti. Žodžiu naudokitės ir savo fantazija. Na ir galiausiai sudėkite nudažytus margučius. 
                 Manau šis užsiėmimas atneš džiaugsmą ir malonias akimirkas į Jūsų namus. Sėkmės :)))














Komentarai

Rašyti komentarą

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Nerealios idėjos sodo ar kiemo grožiui :)

Kalėdiniai žibintai