2013 m. kovo 21 d., ketvirtadienis

Tortas "Sudaužyti stiklai"

           Na jis nuostabus. Taip, šis pyragas ar tortas (kaip pavadinsi, tai nepagadinsi). Be galo gaivus, vėsinantis, burnoje tirpstantis. Tikrai rekomenduoju.....
           Reikalingi produktai: 
 Pakuotės pirktinio biskvito (tikrai tiks ir paprasti sausainiai);
 3 pak. skirtingų skonių ir spalvų želė;
 500 g. grietinės;
 1 puodelis cukraus;
 20 g. želatinos;
 Vanilinas;
 Rekomenduojama 1 šaukštas brendžio arba romo.
          Eiga:
       1.   Iš anksto sustingdykite želė.
       2.   Kremo ruošimui reikia išbrinkyti želatiną. 10 šaukštų šalto vandens 20 g želatinos 30 minučių palaikyti, tada ant mažos ugnies arba vandens vonioje maišyti, kad ištirptų želatina, leiskite šiek tiek atvėsti.
       3.   Į indą sudėkite 500 g grietinės, 1 puodelį cukraus, ir vanilės. Dar patartina pridėti 1-2 šaukštus brendžio arba romo. Viską išmaišykite arba išplakite.
       4.   Taip pat nepamirškite plona srovele supilti želatiną.
       5.   Pasiruoškite indą kuriame laikysite tortą. Jo dugną išklokite maistine plėvele.
       6.   Sulaužykite biskvito 2 lakštus. Želė supjaustykite.
       7.   Į indą reikės dėti sluoksniais. Pirma sudėkite biskvitą su želė, tada užpilkite grietinės, ir taip kartojate, kol viską baigsite. Paskutinį sluoksnį paspauskite. 
       8.   Neškite į šaldytuvą 3-4 val.  Išverskite į plokščią lėkštę. Turėtų lengvai viskas išsiimti, o plėvelė gražiai nusiimti.  Puoškite kaip tik širdis geidžia :) SKANAUS ........






 Recepto ir nuotraukų šaltinis.



3 komentarai:

  1. Super tortas ! :)) Gaminau tiek su biskvitu ,tiek su 3 pakeliais sausainių ir viskas puikai skaniai gavosi :) Gaivus,skanus,neper saldus tortukas,šeimyna suvalgė nė nemirktėlėjus :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ar galite placiau papasakoti apie elgesi su zelatina, prasau?? Ka jai reikia padaryt, kad maisant su vesesne grietine, neimtu sutraukinet?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai želatiną atvėsinkite, nepilkite karštos.

      Panaikinti