2013 m. kovo 5 d., antradienis

Traškios "viščiuko kojytės"

           Jeigu norite paįvairinti patiekalą, tai šis receptas tiks. Lėkštėje jis atrodo įdomiai, o ir skonis visai geras. Tik aš prie šių "kulšyčių" dar pasidariau česnakinį padažą, labai gerai derėjo.
 Ingredientai:
- 250 g miltų
- Daugiau nei pusė puodelio kefyro (tinka ir grietinė) 
- 1/2 šaukštelio sodos
- Žiupsnelis druskos
- 500 g maltos vištienos (druskos, juodųjų pipirų pagal skonį)
- 1 pokelis pagaliukų su druska
- Augalinis aliejus kepimui
Gamyba:
* Sumaišykite kefyrą, sodą, druską ir miltus. Tešla turi būti minkšta ir nelimpanti prie rankų.
* Tešlą iškočiokite 1 mm storio ir pjaustykite maždaug 3 cm pločio juosteles.
* Maltą vištieną išmaišykite su prieskoniais, gerai "išmuškite" kad ji būtų sultingesnė.
* Imame nedidelį gabaliuką faršo, formuojame ir į jį kišame pagaliuką.
* Tešlos juosteles sukame aplink mėsą, taip gausime viščiuko kojytę.
* Keptuvėje įkaitinkite aliejų (jo turi būti tiek, kad siektų bent pusę kojytės).
* Kepkite kol gražiai paruduos viršus.
  Skanaus.......



 Receptas ir nuotraukos iš čia.


3 komentarai:

  1. Labai idomus receptukas. Idomu... Ar tor lazdeles nenuluzta imant su visa vistiena?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man atrodo,kad gali tikrai nuluzti

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai gera idėja ,skani ir įdomi. Šaunuolė

    AtsakytiPanaikinti