2012 m. rugsėjo 14 d., penktadienis

Kondensuotas pienas per 15 minučių


Sudėtis:
200 g pieno
200g cukraus pudros
20 g sviesto.

Paruošimo būdas:
Sumaišykite pieną su cukrumi ir sviestu puode. Uždėkite ant mažos ugnies ir lėtai užvirinkite, maišydami cukrų ir sviestą, kad ištirptų. Kai tik užvirs (pasirodys putos), padidinti kaitrą iki vidutinės ir virkite dar 10 minučių. Maišykite nuolat, kai tik atsiras daugiau putų išjungti. Sutirštintas pienas yra paruoštas! Nors jis vis dar karštas, ir skystas, aušdamas sutirštės. Atvėsinkite, įdėkite puodą į kitą indą su šaltu vandeniu ir maišykite, tada  pilkite į sandarų indą ir padėkite į šaldytuvą. Jis ten sutirštės dar. Naudojamas, kaip normalus kondensuotas pienas kepimui, kremui, blynams ir sklindžiams. Labai skanu ...

Idėjos nuotrauka ir receptas iš čia

3 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Tai smagu Jovile. O man kažkodėl per skystas išėjo. Bet, kas ragavo, visi atspėjo, jog tai kondensuotas pienas.

      Panaikinti
  2. as darydavau is 1 l pieno ir 1 stiklines cukraus. virdavau tol, kol nugaruodavo puse skyscio ;) bet reiks isbandyt ir sita varianta ;)

    AtsakytiPanaikinti