Kondensuotas pienas per 15 minučių
Sudėtis:
200 g pieno
200g cukraus pudros
20 g sviesto.
Paruošimo būdas:
Sumaišykite pieną su cukrumi ir sviestu puode. Uždėkite ant
mažos ugnies ir lėtai užvirinkite, maišydami cukrų ir sviestą, kad ištirptų.
Kai tik užvirs (pasirodys putos), padidinti kaitrą iki vidutinės ir virkite dar
10 minučių. Maišykite nuolat, kai tik atsiras daugiau putų išjungti.
Sutirštintas pienas yra paruoštas! Nors jis vis dar karštas, ir skystas, aušdamas sutirštės. Atvėsinkite, įdėkite puodą į kitą
indą su šaltu vandeniu ir maišykite, tada pilkite į sandarų indą ir padėkite į
šaldytuvą. Jis ten sutirštės dar. Naudojamas, kaip normalus kondensuotas pienas kepimui, kremui, blynams ir
sklindžiams. Labai skanu ...
Idėjos nuotrauka ir receptas iš čia
Gaminau, labai patiko. :)
AtsakytiPanaikintiTai smagu Jovile. O man kažkodėl per skystas išėjo. Bet, kas ragavo, visi atspėjo, jog tai kondensuotas pienas.
Panaikintias darydavau is 1 l pieno ir 1 stiklines cukraus. virdavau tol, kol nugaruodavo puse skyscio ;) bet reiks isbandyt ir sita varianta ;)
AtsakytiPanaikinti