Tortas "Minutė" keptas keptuvėje ♥
Šią dieną pradedu su greitu ir skaniu tortuku. Kepamas ant keptuvės. Taip, teisingai supratote :) Jeigu mėgstate šlapesnius tortus, tuomet valgykite pagaminus po kelių valandų, jeigu sausesnius, tada kitą dieną. (Man asmeniškai šlapesnis skanesnis).
3 stiklinės miltų,
1 ind. kondensuoto pieno (saldaus),
1 kiaušinis,
1 šaukštelis
sodos (nugesintas actu),
Kremui:
750 g pieno;
200 g sviesto;
1,5 stiklinės cukraus;
2 kiaušiniai;
3-4 šaukštai
miltų (galima ir kiek daugiau);
1 pakelis vanilinio cukraus.
Tešlai sumaišom
visus produktus. Tešlą padalinam į 8 vienodus rutuliukus.Tešlos gabaliuką iškočiojam keptuvės didumo blyną. Dedam į karštą ir sausą keptuvę. Po minutės verčiame į kitą pusę,
blynai kepa labai greitai, todėl nesudeginkite. Taip sukepam visus blynus, jų kraštelius gražiai apipjaustom, atraižų neišmeskit, jų prireiks puošimui.
Kremui
sumaišome visus produktus išskyrus sviestą, dedam ant ugnies, maišom
intensyviai. Pabaigai įdedam sviestą.
Blynus
tepam šiltu kremu. Ištepam
kremu visą tortą, pabarstome trupinukais. Paliekame tortą šaldytuve kelioms
valandoms. Skanaujam ir kitiem pasakom!!!
Receptas ir nuotraukos iš čia
Bandžiau, bet nelabai pavyko.... :D
AtsakytiPanaikintiO kas galėjo nepavykti?
PanaikintiSuper idėja. Labai skanus tortas gavosi, tik miltu idėjau daugiau, kad tešla galima būtų kočioti, nes pagal receptuka ji man skystoka gavos. Bet draugams ir giminems labai patiko, taip ir laukia kada vėl kepsiu torta ;)
AtsakytiPanaikintiLabai džiaugiuosi kad patiko. Svarbu tai, kad greitas, pigus ir tikrai skanus.
PanaikintiMan sitas tikrai tiks,laukiu nesulaukiu,kada galesim valgyti!!!!
AtsakytiPanaikintiPo kelių dienų sūnau gimtadienis,galima bus išbandyti ir paskanauti.
AtsakytiPanaikintiAciu uz skanu recepta.
AtsakytiPanaikintiSu malonumu išmėginsime :)
AtsakytiPanaikintiMan tie blynai kieto gavosi, tokie guminiai, netrapus, nelabai skaniai isejo. Gal kazka netaip dariau.....:(
AtsakytiPanaikintiAs jau kepu ir tikiuosi kad bus labai skanus .
AtsakytiPanaikintiO sakykite trupinukus pabartyti tortui jus is kur gavote? Nes nuo blynu nelieka?
PanaikintiO vietoj sodos galiu kepimo miltelius naudot?
AtsakytiPanaikintiŽinoma :)
PanaikintiAutorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikintiAr galima butu vietoj kondensuoto pieno naudoti medu ?:)
AtsakytiPanaikintiBijau ką ir pasakyti, tiesiog aš dažnai darau taip kaip parašyta, kartais bijau nusukti, nes gali nepavykti. Jeigu turite noro, galite pabandyti kondensuotą pieną pakeisti medumi. Tik būtinai praneškite kaip išėjo.
PanaikintiSveiki,
AtsakytiPanaikintibandysiu ir as si tortuka.:) Sakykite,o krema kaitinti iki uzvirimo,ar tik kol prades tirsteti?
Aciu.
Sveiki,kepiau šį tortuką du kartu,labai skanus gavosi.Bet noriu pasidalinti savo patirtimi.Pirmą kartą darant tešla gavosi labai kieta rankas įsiskaudėjo kol užminkiau,o antrą kartą pati ta nei per kieta nei per minkšta,nors miltų abu kartus dėjau parašytą normą,manau kalti miltai, priklauso nuo jų glitumo kokybės.Ačiū už skanų receptą.Sekmės Jums darbuose.
AtsakytiPanaikintiLaba diena, aš taip pat bandžiau Jūsų receptą, viskas gavosi labai skaniai. Su tešla, priešingai nei Aušrai, sekėsi gerai. Vienintelė problema buvo keptuvėje, kadangi ji buvo sena, pyragas šiek tiek pridegė, bet vis tiek buvo labai skanu :)
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai gavosi ! ačiū už receptuka ;)
AtsakytiPanaikintilabai skanus ir paprasta padaryti :)
AtsakytiPanaikinti