2012 m. rugpjūčio 29 d., trečiadienis

Tortas "Minutė" keptas keptuvėje ♥

Šią dieną pradedu su greitu ir skaniu tortuku. Kepamas ant keptuvės. Taip, teisingai supratote :) Jeigu mėgstate šlapesnius tortus, tuomet valgykite pagaminus  po kelių valandų, jeigu sausesnius, tada kitą dieną. (Man asmeniškai šlapesnis skanesnis).

 Tortui:
3 stiklinės miltų,
1 ind. kondensuoto pieno (saldaus),
1 kiaušinis,
1 šaukštelis sodos (nugesintas actu),
Kremui:
750 g pieno;
200 g sviesto;
1,5 stiklinės cukraus;
2 kiaušiniai;
3-4 šaukštai miltų (galima ir kiek daugiau);
1 pakelis vanilinio cukraus.
Tešlai sumaišom visus produktus. Tešlą padalinam į 8 vienodus rutuliukus.Tešlos gabaliuką iškočiojam keptuvės didumo blyną. Dedam į karštą ir sausą keptuvę. Po minutės verčiame į kitą pusę, blynai kepa labai greitai, todėl nesudeginkite. Taip sukepam visus blynus, jų kraštelius gražiai apipjaustom, atraižų neišmeskit, jų prireiks puošimui.
Kremui sumaišome visus produktus išskyrus sviestą, dedam ant ugnies, maišom intensyviai. Pabaigai įdedam sviestą.
Blynus tepam šiltu kremu. Ištepam kremu visą tortą, pabarstome trupinukais. Paliekame tortą šaldytuve kelioms valandoms. Skanaujam ir kitiem pasakom!!!






Receptas ir  nuotraukos iš čia

21 komentaras:

  1. Super idėja. Labai skanus tortas gavosi, tik miltu idėjau daugiau, kad tešla galima būtų kočioti, nes pagal receptuka ji man skystoka gavos. Bet draugams ir giminems labai patiko, taip ir laukia kada vėl kepsiu torta ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai džiaugiuosi kad patiko. Svarbu tai, kad greitas, pigus ir tikrai skanus.

      Panaikinti
  2. Man sitas tikrai tiks,laukiu nesulaukiu,kada galesim valgyti!!!!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Po kelių dienų sūnau gimtadienis,galima bus išbandyti ir paskanauti.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man tie blynai kieto gavosi, tokie guminiai, netrapus, nelabai skaniai isejo. Gal kazka netaip dariau.....:(

    AtsakytiPanaikinti
  5. As jau kepu ir tikiuosi kad bus labai skanus .

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O sakykite trupinukus pabartyti tortui jus is kur gavote? Nes nuo blynu nelieka?

      Panaikinti
  6. O vietoj sodos galiu kepimo miltelius naudot?

    AtsakytiPanaikinti
  7. Ar galima butu vietoj kondensuoto pieno naudoti medu ?:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Bijau ką ir pasakyti, tiesiog aš dažnai darau taip kaip parašyta, kartais bijau nusukti, nes gali nepavykti. Jeigu turite noro, galite pabandyti kondensuotą pieną pakeisti medumi. Tik būtinai praneškite kaip išėjo.

      Panaikinti
  8. Sveiki,
    bandysiu ir as si tortuka.:) Sakykite,o krema kaitinti iki uzvirimo,ar tik kol prades tirsteti?
    Aciu.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Sveiki,kepiau šį tortuką du kartu,labai skanus gavosi.Bet noriu pasidalinti savo patirtimi.Pirmą kartą darant tešla gavosi labai kieta rankas įsiskaudėjo kol užminkiau,o antrą kartą pati ta nei per kieta nei per minkšta,nors miltų abu kartus dėjau parašytą normą,manau kalti miltai, priklauso nuo jų glitumo kokybės.Ačiū už skanų receptą.Sekmės Jums darbuose.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Laba diena, aš taip pat bandžiau Jūsų receptą, viskas gavosi labai skaniai. Su tešla, priešingai nei Aušrai, sekėsi gerai. Vienintelė problema buvo keptuvėje, kadangi ji buvo sena, pyragas šiek tiek pridegė, bet vis tiek buvo labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai skaniai gavosi ! ačiū už receptuka ;)

    AtsakytiPanaikinti